Nuorisovaihto

Rotaryllä on viisi palveluväylää, joiden kautta toimintaamme toteutetaan. Yksi tärkein, näkyvin ja monimuotoisin näistä väylistä on nuorisopalvelu, Youth Service. Nuorisopalvelu kattaa alleen:

  • Nuorisovaihdon
  • Interactin (klubit 12-18 vuotiaille)
  • Rotaractin (klubit 18-30 vuotiaille)
  • RYLAn, eli nuorten johtajakoulutustoiminnan

Merikosken Rotaryklubi toteuttaa nuorisopalvelua näkyvimmin juuri nuorisovaihdon kautta. Klubimme lähettää joka vuosi yhden vaihto-oppilaan maailmalle ja vastaanottaa yhden vaihto-oppilaan maailmalta. Klubin vastuulle kuuluu huolehtia tulevalle vaihto-oppilaalle isäntäperheet vaihdon ajaksi. Ja muutoinkin huolehtia vaihtovuoden sujuvasta etenemisestä.

Mikäli olet kiinnostunut hakeutumaan vuosivaihtoon ja viettämään ikimuistettavan vuoden ulkomailla tutustuen uuteen kulttuuriin ja ihmisiin, Sinun tulee tehdä vapaamuotoinen hakemus sekä CV (ansioluettelo) sähköisesti 8.10.2019 mennessä ja lähettää ne Lauri Sainiolle osoitteeseen: lmsainio(at)gmail.com.

Sen lisäksi, että vapaamuotoisessa hakemuksessa kerrot itsestäsi, elämäntilanteestasi sekä motiiveistasi lähteä viettämään toisenlaista kouluvuotta maailmalle, toivomme, että skannaat hakemuksesi liitteeksi viimeisimmän koulutodistuksesi sekä mahdolliset harrastus- ja työtodistukset, joihin hakemuksessasi tai CV:ssäsi haluat viitata.

Toivomme Sinun tutustuvan huolellisesti Suomen Rotarien nuorisovaihtosivuihin (www.ryefinland.com), joilla kerrotaan tarkemmin nuorisovaihtoon liittyvistä asioista (aikatauluista, ikärajoista, muista edellytyksistä jne.).

Rekrytointiprosessi jatkuu hakemusten jättämisen jälkeen seuraavasti:

  • potentiaaliset hakijat kutsutaan haastatteluun lokakuussa 2019,

  • päätös hyväksytyille/valituille ilmoitetaan puhelimitse

  • klubien valitsemat vaihdokit tapaavat Piirin 1400 nuorisovaihtoedustajan marraskuussa, jolloin hän antaa muodollisen ja lopullisen sinetin valinnalle.

  • on mahdollista, että klubi haluaa tavata myös vanhempasi joko puhelimitse tai kasvokkain, josta sinulle ilmoitetaan erikseen haastattelun jälkeen.

Klubimme nuorisovaihdosta vastaa nuorisovaihtokomitea, jonka puheenjohtajana toimii Lauri Sainio.